Промоции

8 декември, 2015

Вечерва промоција на четвртата книга на Драган Таневски – „Колекционер“

Вечерва во клуб-ресторанот МКЦ со почеток во 19 часот во друштво на пријателите, колегите и новинарите ќе биде промовирана најновата, четврта книга на авторот Драган Таневски. По успехот со неговото прво дело „Урбани херои“, Таневски вели дека инспирацијата за пишување не запира.

„Промоцијата е на 8 декември во 19 часот во кафе барот МКЦ. Таму ќе дознаете повеќе. Но во кратки црти – книгата се вика ’Колекционер’. Работен наслов на промоцијата е – фемили рејунион. Бидејќи јас немам читатели… Тоа е премал збор. Јас имам семејство. Не може некој што ја видел разголена мојата душа да ми биде само непознат читател. Тоа не е доволно. Сакам да ми стане брат. Сестра. Семејство“, вели Таневски.

Драган Таневски е човек кој со години се криеше зад маската на сопственик на еден од најпознатите авто-сервиси во државава, повремено појавувајќи се како потписник на текстови на песни од сите жанрови. За себе вели дека е роден како Хомо Сапиенс, за среќа од човечки родители. Завршил неколку школи: нижо алтруистичко, средно бонвиванско. Дипломирал на факултетот по авантуризам, а магистрирал имагинација и фантазија. Доктор е по филантропија.

Досега неколку пати паднал на испитите по шовинизам и мизантропија и тие накрај дигнале раце од него. Дури бил прогласен за изгубен случај. Драган Таневски има постигнато значаен успех и по курсевите одење по облаци и нуркање во соништата.

 Врати се горе ↑