Свет

7 април, 2015

„Uptown Funk“ влезе во историјата!

Марк Ронсон и Бруно Марс веќе 13. недела со ред владеат со врвот на Билбордовата Хот 100 листа, со што „Uptown Funk“ е сингл со најдолг стаж на првото место на оваа листа од 2010 година досега, а воедно и еден од само десетте синглови кои толку долго се задржале на оваа позиција од 4 август 1958 година.

Број на недели на прво место, наслов, изведувач, датум кога стигнал на 1. место  (од 2010 година досега)

13 (досега), „Uptown Funk!“, Марк Ронсон и Бруно Марс, 17 јануари 2015
12, Blurred Lines“, Робин Тик со Фарел и Ти Ај, 22 јуни 2013
10, „Happy, Фарел Вилијамс, 8 март 2014
10, We Found Love, Ријана и Келвин Харис, 12 ноември 2011

Број на недели на прво место, наслов, изведувач, датум кога стигнал на 1. место (од 4 август, 1958)

16, One Sweet Day, Мараја Кери и „Бојз ту мен“,  2 декември 1995
14, I Gotta Feeling“, „Блек ајд пис“, 11 јули 2009
14, We Belong Together, Мараја Кери, 4 јуни 2005
14, Candle in the Wind 1997“/„Something About the Way You Look Tonight, Елтон Џон, 11 октомври 1997
14, Macarena (Bayside Boys Mix)“, „Лос дел рио“, 3 август 1996
14,I’ll Make Love to You“, „Бојз ту мен“, 27 август 1994
14, I Will Always Love You, Витни Хјустон, 28 ноември 1992
13 (досега), „Uptown Funk!“, Марк Ронсон и Бруно Марс,  17 јануари 2015
13, The Boy Is Mine, Бренди и Моника, 6 јуни 1998
13, End of the Road, „Бојз ту мен“, 15 август 1992

 Врати се горе ↑