Свет

29 октомври, 2012

Топ 20 песни со дејство на афродизијак

По барање на музичкиот интернет сервис Спотифај, еден британски психолог спроведе анкета во која беа прашани 2000 лица од 18 до 91 година, со цел да утврди која песна има најголем афродизијачки ефект врз нив. Учесниците во зависност од возраста, наведиле песни од различни жанрови, а авторот на анкетата заклучил дека за разлика од жените, мажите се повеќе подготвени да ги прилагодат музичките навики за успех во креветот, што објаснува зошто песната од култниот филм „Валкан танц“ е на прво место.

Листата изгледа вака:

1. Patrick Swayze and Wendy FraserShe’s Like The Wind
2. Marvin GayeSexual Healing
3. RavelBolero
4. BerlinTake My Breath Away
5. Barry WhiteYou See The Trouble With Me
6. Marvin GayeLet’s Get It On
7. The Righteous BrothersUnchained Melody
8. Celine DionMy Heart Will Go On
9. Serge GainsbourgJe T’aime… Moi Non Plus
10. Whitney HoustonI Will Always Love You
11. Aerosmith I Don’t Want To Miss A Thing
12. Kings Of LeonSex On Fire
13. Mary MartinThe Sound Of Music
14. Tchaikovsky1812 Overture Op.49
15. Olivia Newton – JohnHopelesly Devoted To You
16. Donna Summer I Feel Love
17. Boyz II MenI’ll Make Love To You
18. AbbaMamma Mia
19. Tom JonesSex Bomb
20. John WilliamsMain Theme From Star Wars- Instrumental

 Врати се горе ↑