Македонија

13 април, 2013

„Д хаундс“ најавуваат нова песна

Прилепскиот состав „Д хаундс“ (The Hounds) покрај преполниот календар со настапи низ Македонија, наоѓаат време и за подготовка на нивната нова песна, чија музика и текст ќе ги потпишат Весна Малинова и Кирил Бабамов. Бендот е активен од 2009 година, а до сега позади себе има повеќе песни, соработки, како и видео записи.

Пред крајот на минатата година, бендот заедно со  Тони Зен ни посакаа „Среќна Нова“, а додека ја очекуваме новата песна, да се потсетиме на одличната соработка со Зоки, Дадо и диџеј Mamlyoo, песната „АЛО“, чиј текст повторно го потпишува Весна Малинова, а музиката е од самите членови на бендот.

фејсбук страница на The Hounds

Фото: Александар БуневскиВрати се горе ↑