Аудио

4 ноември, 2013

„Така му било пишано“ – Нова соработка на Кацар и „Аномалиа натива“

Продолжува соработката меѓу Кацар (Токсиколози) и „Аномалиа натива. Револт, гнев и фрустрација од транзицијата се дел од поимите кои се обработени во новата песна со наслов „Така му било пишано“. Кацар го претставува гласот на генерацијата која без избор се бори со проблемите префрлени од своите претходници. Текстот на Кацар, музика и аранжман од алтернативното дуо „Аномалиа натива“ и „семплуван“ вокал на нашата препознатлива оперска пеачка Милка Ефтимова, составуваат дело кое вреди да се слушне со потполно внимание.

Зошто „Не му било пишано“ можете да слушнете во продолжение.

 Врати се горе ↑