Македонија

4 октомври, 2018

„Силви бенд“ со изведба на мјузиклот „Ромален“ во Сули Ан

„Силви бенд“, во петок, на 5 октомври, ќе го изведат мјузиклот „Ромален“ во старата скопска чаршија, во Сули Ан од 20 часот. Настанот е во рамките на манифестацијата „Нов културен бран“, а го организира нивната продукција „Сил-Вла“.

„Се работи за новото аудио издание ’Ромален’, седмо по ред, кое влегува во вековните проекти, со рустичноста, древноста и оригиналноста. Инаку е прво вакво издание на сите времиња во нашата држава. Концертот ќе биде вистинско доживување за сите сладокусци на убавата музика. Овој перформанс е масовен проект, кој го изведуваат околу 15-тина луѓе на сцената облечени во прекрасни народни и традиционални носии. Се работи за исклучително квалитетен ноасач на звук, исполнет со прекрасна музика и тоа најубавите ромски романси од целиот свет“, изјави Влатко Плевнеш од „Силви бенд“, кој најави богати кореографии,  оркестар и шоу со 15 луѓе на сцената.

Фотографија на Dea Plevneš.

„’Ромален’ во превод би значело луѓе. Влатко го даде името на овој проект. Јас сум Ромка.  Овој албум содржи познати светски ромски романси, руски, како и дел од романсите што се изведуваат тука кај нас. Секако неизоставни се двете композиции на Димитар Масевски , едната добро позната со која што ние и почнавме ’Романса’ и уште една ’Вино црвено’. Се работи за проект кој повторно наликува на Коштана. Во него се пренесува номадскиот живот на Ромите, нивните патувања низ светот и сите случки и настани било да се позитивни или негативни кои се провлекуваат низ патувањето“, истакна Силвана Мучиќ.

Почитувани,Во рамките на манифестацијата „Нов културен бран“ СИЛ-ВЛА продукцијата Ви го претставува најновиот проект…

Gepostet von Силви Бенд am Mittwoch, 3. Oktober 2018Врати се горе ↑