Аудио

5 април, 2013

СИГИ – Рап Работам (Албум)

Македонската хип хоп култура се прошири со уште еден музички албум, албум кој е очекуван и најавуван повеќе од една година преку музички видеа како „Насмевки“, „Колку си им потребен“,„Chains Off“ и водечката песна која го носи името на проектот „Рап Работам“. Да, СиГи има нов албум!

По неговиот прв проект „Скрипти на еден писател“ од 2010-та, Сиги продолжува да креира аудио и видео изданија кои ја задржуваат основата од тоа што го направил, но го носи својот стил во теми кои не ги изработил. Затоа вториот албум е под насловот „Рап Работам“. Исто како првиот албум и во ова издание ќе слушнете 14 песни, но овој пат продуцирани од 10 различни музички продуценти кои соработката со Сиги ја реализирале со почит и разбирање кон звукот кој Сиги го негува и твори. Зборуваме за музичките продуценти: Нино Васков, Бертан Арслани, ЛБ, Марко Наумовски, Номадузз, Скит Скитара, Мастер М, Баже ДСЦ, Ангело СКЦ и Карапетров.

Како гости и истомисленици на албумот ќе ги слушнете и Тони Зен, Кацар, Џоле и французите Psylle и Tonton. Ова ново издание можете бесплатно да го „симнете“ во продолжение. Како урнек можете да ја слушнете првата песна од албумот со наслов „Како порака“ во која Сиги се претставува себе си и своите музички идеали.

Sigi – Kako Poraka ( десен клик на линкот Save Target As или Save Link As)

Sigi – Chudno Chudno ( десен клик на линкот Save Target As или Save Link As)

Sigi ft. Toni Zen – Soveti ( десен клик на линкот Save Target As или Save Link As)

Sigi – Nasmevki ( десен клик на линкот Save Target As или Save Link As)

Sigi ft.Djole – Kolku Si Im Potreben ( десен клик на линкот Save Target As)

Sigi – Sekoj Saka ( десен клик на линкот Save Target As или Save Link As)

Sigi ft. Dj Chvare – Strep ( десен клик на линкот Save Target As или Save Link As)

Sigi – Rap Rabotam ( десен клик на линкот Save Target As или Save Link As)

Sigi – Ubij Se ( десен клик на линкот Save Target As или Save Link As)

Sigi – Povekje Od Dovolno ( десен клик на линкот Save Target As или Save Link As)

Sigi ft. Psylle Tonton – Chains ( десен клик на линкот Save Target As или Save Link As)

Sigi ft. Kacar – Se Ili Nishto  ( десен клик на линкот Save Target As или Save Link As)

Sigi – Mi Treba Kuche ( десен клик на линкот Save Target As или Save Link As)

Sigi – Igor ( десен клик на линкот Save Target As или Save Link As)

Превземи го целиот албум на Сиги – Рап РаботамВрати се горе ↑