Македонија

6 јануари, 2019

РадиоМк: Најубавите македонски божиќни песни

Еден од најголемите христијански празници, Христовото раѓање или Божиќ, во текот на времето бил голема инспирација за музичарите, а музиката е секако најдобар начин за славење на кој и да е празник. Токму со дел од најубавите македонски песни ние денеска ќе Ви го честитаме овој голем празник. Веќе се потсетивме на неколку македонски песни на тема Нова година, а денеска на ред се божиќните песни.

Меѓу изведувачите на песните се најдоа: Андријана Јаневска, Каролина Гочева, „Тора“, Рената Кралевска, Александар Белов, Александра Пилева, Ламбе Алабаковски, Димитар Андоновски, Влатко Лозаноски, Елена Ристеска, Кристина Арнаудова, Александар Митевски, Марина Коруновска со детскиот хор „Ѕвончиња“, „Златно славејче“ и други. Среќен Божиќ, нека ни е за многу години празникот, Христос се роди! Уживајте со македонска музика!

Каролина Гочева – Ѕвона 

 

Андријана Јаневска – Тивка ноќ 

 

Тора – Дали знаеше драга Марија

 

Тора – Се роди

 

Александар Белов, Александра Пилева, Александар Митевски, Кристина Арнаудова, Димитар, Росица и ФросинаБожиќ за секој од нас

 

Ламбе АлабаковскиДа не те љубев 

 

Наум Петрески – Божиќна песна

 

Рената КралевскаThis Christmas Night

 

Златно СлавејчеБожиќна песна

 

Мијата и Андријана Јаневска – Еден ден

 

Тамара Тодевска, Елена Ристеска, Димитар Андоновски и Стефан Филиповски (Некст тајм) со Македонската филхармонија – Вечниот Бог

 

Димитар Андоновски, Влатко Лозаноски, Елена Ристеска, Викторија Лоба, „Некст тајм“, „Љубојна“ и „Златно славејче“ – Небо и земја

 

Марина Коруновска и ЅвончињаБлагослов

 

 

Уште повеќе македонски божиќни песни се сместени во компилацијата што Ве очекува во продолжение. РадиоМк Ви посакува среќни празници и Среќен Божиќ!

 

 Врати се горе ↑