Македонија

7 јуни, 2019

„Proud“ заврши на филмскиот моден оскар: Модниот фотограф и режисер Зоран Зонде Стојановски номиниран во 4 категории на „IFFAS“ – меѓународните модни филмски награди

Македонскиот моден фотограф и режисер Зоран Зонде Стојановски, познат по своите модни филмски мини-едиторијали со познати Македонки што содржат еротски компоненти, годинава е номиниран за еден вид „моден филмски оскар“.

Имено, тој со неговиот мини моден филм „Out of Sync“ во кој  провејува уметничката нота проткаена со блага доза на еротика, а како музичка тема е искористена нашата евровизиска тема „Proud“ на Тамара, е номиниран во 4 категории на годинешниве меѓународните модни филмски награди „IFFAS“: Најдобра камера, најдобра музичка тема, најдобра мода и најдобра музичка продукција. Во кусото модно видео  двата лика ги толкуваат Сара Лазареска и Дора Китановиќ.

„Out of Sync“ е краток моден филм во кој е претставено како повеќето од нас не секогаш дејствуваат според нашите свесни мисли и како нашите несвесни сили го поттикнуваат нашето однесување. Вклучувајќи ги нашите навики кои доаѓаат од животот вклучен на автопилот, кој ги исклучува нашите (ре)акции од она што навистина го сакаме. Ако не можете да го видите во вашата реалност, никој не може да ве спречи да го гледате во вашиот ум. И ако може да го видите вашиот ум, најверојатно, ќе го видите во реалноста.

Преку уметнички и модерен начин, пропрскан со љубов и убавина, би сакал да ја испратам оваа порака и да ги инспирирам другите, вели авторот.

View this post on Instagram

Nomination for best music… #proud

A post shared by Robert Bilbilov (@justrbproduction) on

View this post on Instagram

The International Fashion Film Awards (The IFFAS) in California has nominated my latest fashion film "Out of Sync" in the following 4 categories: /// Best Cinematography /// Best Music /// Best Fashion /// Best Sound Design /// . . . "Out of Sync" is a short fashion film presenting how most of us don't always act according to our conscious thoughts and how our unconscious forces also drive our behaviour. These include our habits that come from living life on autopilot which disconnects our actions from what we really want. If you can't see it in your reality no one can stop you from seeing it in your mind. And if you can see it your mind you will most likely see it in reality. Through artistic and fashionable way, sprinkled with love and beauty, I would like to send this message and inspire others. Produced, Written and Directed by: Zoran Zonde Stojanovski Starring: Sara Lazareska and Dora Kitanovic Assistant Director: Aleksandar Mizimakov Mizi Song: Proud by Tamara Todevska Music Composers: Robert Bilbilov, Darko Dimitrov, Lazar Cvetkovski Lyrics: Kosta Petrov and Sanja Popovska Make-up: Jelkica Popovska and Sara Lazareska Drone operator: Darko Danilov BTS Photographer: Darko Moraitov Edited and Graded by: Zoran Zonde Stojanovski DOP: Zoran Zonde Stojanovski Special thanks to: Bosko Stolic Clothing: Twinset Milano (Skopje)

A post shared by Zoran Zonde Stojanovski 👽 (@zonde.photo) on

Извор: Вистина.мкВрати се горе ↑