19 март, 2014

Одлична преработка на „Лутите пиперчиња“ на македонски начин

На сите ни е добро познат хитот „Otherside“ од „Ред хот чили пеперс“, а македонскиот состав „Акустико Бенд“ (aQstico Band) неодамна направи одлична преработка на оваа песна. Бендот е составен од Филип Конзулов (вокал), Александар Кутев (гитара), Никола Конзулов (гитара), Михајло Војтикив (бас) и Иван Кутев (конга, тапани). Песната е снимена во студиото „Гиновски“, а како звучи тоа можете да слушнете горе.

 Врати се горе ↑