Настани

10 март, 2017

Најчитаниот автор за 2016, Вера Калин, во „Станица 26“

Во „Станица 26“ в недела, 12.03.2017, во 21.30 часот Вера Калин ќе се дружи со читателите на добро познатиот настан „Twelve moons of jazz“.

1 (2)

Младата авторка за „Ден на читателот“ во Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ ја доби наградата „Најчитан автор за 2016 година“ за нејзиното дело „Бездомникот со златен часовник“.

1 (1)

Таа ги има издадено „Бездомникот со златен часовник“ и „Ловци на светулки“. Младата авторка ги поттикнува читателите со уникатните чувства и зборови кои ги пренесува во своите дела.Врати се горе ↑