Видео

3 мај, 2019

Македонска песна во Њујорк: Каролина, Дуке и Исмаил – „Не си го продавај Кољо чифликот“

„Нашите дружења секогаш завршуваат со песна“, напиша Каролина кога деновиве го сподели видеото од изведбата на баладата „Празно е без оваа љубов“, која заедно со своите колеги Дуке Бојаџиев и Исмаил Лумановски ја изведе во „Клавирхаус“ во Њујорк, а сега имаме уште една позната македонска песна од оваа спонтана дружба на македонските музичари.

Овој пат станува збор за „Не си го продавај Кољо чифликот“, а како звучеше и изгледаше сето тоа во Њујорк, дознајте во продолжение. Уживајте!

Enjoy this rare collaboration/jam! Uzivajte vo nasevo muzicko druzenje! “Ne si go prodavaj Koljo” Karolina Goceva Duke Bojadziev #klavierhaus #piano #clarinet #voice #vocal #ismaillumanovski #karolinagocheva #dukebojadziev #nesigoprodavajkoljociflikot

Gepostet von Ismail Lumanovski am Mittwoch, 1. Mai 2019Врати се горе ↑