Аудио

28 август, 2013

Љубовта на Тајзи е од Шпанија?

По разделбата на Скипи и Тајзи, двајцата го чекорат истиот пат во соло кариерата. Изминатиот период се обелодени информација дека песната „Љубов” која е во изведба на популарниот артист Тајзи, е песна која (оригиналната верзија) потекнува од Шпанија.

Пред неколку месеци кога премиерно Ве информиравме, во дописот до РадиоМк се велеше дека авторот на оваа композиција (музика и аранжман) е  Горјан Јовановски – Скипи. Песната откако достигна огромна популарност, беше избришана и не можеше да се чуе преку сервисот на ЈуТјуб, а сега таа е повторно објавена на каналот на Тајзи. Сè уште не е познато која е причината за нејзиното првично бришење.

Во продолжение слушнете за што станува збор.

 Врати се горе ↑