Македонија

1 октомври, 2013

Избрани композициите за Скопски Фестивал 2013

Македонската Радио Телевизија денес  го објави списокот на избраните композиции за фестивалот СКОПЈЕ 2013 кој ќе се одржи на 13-ти ноември 2013 година во придружба на Големиот Ревиски оркестар на МРТ. По објавениот конкурс, од пристигнати вкупно 185 композиции, селекционата комисија избра вкупно 20 коишто ќе се натпреваруваат за престижните награди на годинешното издание на фестивалот.

Имињата на пејачите коишто ќе ги видиме на фестивалската сцена во интерплетација на избраните композиции, ќе бидат дополнително соопштени.

Работен наслов на композиција                                        Композитор

Убавина Драган Вучиќ
Ако ме боли Лазар Цветкоски
Бело знаме Стевче Грозданов
Библија Тончи Хуљиќ
Чекор по чекор Ристо Самарџиев
Нема, нема Филип Тодоровски
Загубено време Игор Атанасовски – Харе
Ќе те чекам јас Јован Јованов
Лош ден Блаже Темелков
Mесечина Дејан Георгиевски – Сене
Одам пак Кире Костов
Разбуди се Григор Копров
Што е тоа Андријана Јаневска
Што си ти Дарко Димитров
Сонце во очи Весна Малинова
Тешко без тебе Роберт Билбилов
Врати ми го мигот Салваторе Монети
Врне, врне Сара Костадиновска
Tука или таму Стојанче Аврамов
Знаеш ли Љупчо Трајковски – Фис

 Врати се горе ↑