Концерт

20 август, 2014

Избор на летен фолк хит во Битола

Годинава за првпат ќе се одржи манифестацијата Избор на летен фолк хит. Во изборот се натрпеваруваа 60 фолк песни. а во финалето ќе учествуваат 27 изведувачи и исто толку песни. Финалето на Летен хит ќе се одржи на Олимписки базен во Битола на 24 август. Во изборот влегоа песни кои најмногу се вртеле оваа лето по телевизиите низ Македонија. Во изборот учествуваат Елена Велевска, Оливера Василевска, Ирена Спасовска, Спасе Матлиовски, Маестрал, Кисми, Адријана Кеш и други. Манифастицијата е во организација на ИНТВ Естрада плус и модно студио Шанел. Манифастацијата ќе се емитува  на 17 регионални и локални телевизии од Македонија и австралиската ИНТВ.Врати се горе ↑