Аудио

18 октомври, 2012

“In the air” е новата песна на Дуке Бојаџиев

Светско, а наше. Веќе докажаниот музичар Дуке Бојаџиев, по потекло македонец, но живее и твори во Њујорк, каде како што самиот рече го препознал она што отсекогаш го барал, светот како поле за културен натпревар меѓу народите, како што авангардниот Гоце Делчев пред многу години тоа го сфатил.

Минатата година имавме чест да го видиме во Македонија на неговиот концерт во Античкиот Театар во Охрид, каде за нашиот голем празник Илинден ги презентираше неговите музички дела. Деновиве ја објави неговата најнова песна со наслов „In the air”  во соработка со Лорен Амарис. Во продолжение слушнете како тоа звучи.

 

 Врати се горе ↑