Настани

10 септември, 2018

Игор и Гуру Харе, „Куку леле“, „ПМГ колектив“, „Ласт експедишн“, Миле Кузмановски на „Звуците на културата“ во Ѓорче Петров

Од 19 до 23 септември во општина Ѓорче Петров ќе се одржи манифестацијата „Звуците на културата“, која првпат годинава за посетителите ќе понуди многу интересни, но и несекојдневни содржини од повеќе сфери и за сите возрасти.

Македонски познати музички бендови и изведувачи, базар, културни и спортски игри, работилници за деца, театарски претстави, хуманитарна акција, кино-проекција на отворено, катче за вдомување и помош на бездомни животни, ракотворби, баскер перформанси, како и презентација на храна и пијалоци од локални производители е само дел од она што ќе може да се види и слушне во Ѓорче Петров во средината на месецов. На „Звуците на културата“ ќе настапат: Игор Џамбазов и Гуру Харе, „ПМГ Колектив“, Кристина Арнаудова, Тони Зен, „Мугер фугер“, „Ласт експедишн“, Бени и Нон Стоп, „Токсиколози“, „Чил плеј“, Миле Кузмановски, мјузикл „Коштана“, „Милко“, „Летечки пекинезери“ и многу други.

Манифестацијата ќе се одржи во паркот во Ѓорче Петров.

Фотографија на Tina Mickovska.Врати се горе ↑