Балкан

28 ноември, 2012

Хрватска на Евровизија ќе ја претставува клапа

Хрватска на изборот за најдобра песна на Евровизија, во мај во Шведска ќе ја претставува некоја од познатите хрватски клапи, пренесува InPressХРТ одлучи на Евровизија оваа година да испрати клапа составена од шест изведувачи, кои наскоро треба да се изберат.

На овој начин ХРТ ја избираше песната за Евросонг и изминатите две години кога боите на Хрватска ги бранеа Дарија Кинзер со песната „Лахор“ и  Нина Бадриќ од минатата година со „Небо“, но за жал ни еднатани другата не постигнаа значителен успех.

Евросонг 2013. ќе се одржи од 14. до 16. мај во Малме во Шведска.Врати се горе ↑