Македонија

24 октомври, 2013

Фолкерката Стојне Николова снимаше два видео записа

Младата и надежна фолк пејачка Стојне Николова деновиве снимаше два видео записи на неколку локации во Охрид и охридско. Едниот виде озапис е за нејзината староградска препеана песна „Река гази малој моме“, а другата е за новокомпинираната „Од срце тебе подарена“, со текст на Љупчо Василев и музика на Никола Кочановски. Видео записите ги реализираше Ев продукција која е единствена овластена македонска продукција за ИНТВ Австралија, а токму на таа телевизија ќе ја доживеат и својата ексклузивна премиера. Во декември Стојне патува на едномесечна турнеја во Австралија заедно со битолската група Модус.Врати се горе ↑