Македонија

21 ноември, 2012

Елена Велевска со празнична турнеја во Америка

Елена Велевска иако практикуваше Новата Година да ја помине во Македонија, овојпат реши да им се придружни на турнејата на Адријана Ацевска и групата Елита во Америка, која ќе трае еден месец. Елена деновиве го промовира нејзиното најново ЦДд кое содржи 12 композиции меѓу кои ке се најдат песните: „Господине анонимен“, „Грешница“, „Фолк универзум“, „Жировница“, „Мајка има едно чедо“, „Бел лебед“, „Yüksek Yüksek Tepelere“, „Невеста“, „Ах пусти пари“, „Моме стојне“ дует со Марјан Коцев, „Адреса“, најновиот хит што ќе го изведе на овогодинешното издание Роса Фест и „Лицето на совеста“ дует со Лупче Василев.

Во продолжение погледнете ги датумите на концертите:

05.01.2013 – Колумбус „BELA DOMA“
07.01.2013 – Њујорк
12.01.2013 – Рочестер
13.01.2013 – Детроит
19.01.2013 – ЧикагоВрати се горе ↑