Настани

20 август, 2015

Џуниор Џек на „Широк сокак во бело“!

Традиционално по петти пат и оваа година ќе се одржи настанот „Широк сокак во бело“ – Бела ноќ во Битола, а за журката да биде на највисоко ниво ќе се погрижи светски познатиот диџеи и продуцент Џуниор Џек (Junior Jack). Пред него атмосферата ќе ја загреваат диџеј Боца и легендарниот диџеј Ацика. Оваа година бината ќе биде сместена во долниот дел од Широк сокак (пред некогашниот хотел „Македонија“).

 

Меѓу досегашните учесници на овој настан се и Кирил Џајковски, Дејвид Моралес, Ернан Катанео, Том Нови, како и голем дел м,акедонски диџеи и продуценти.   Овој настан како и секоја година се одржува на 27 август и е во рамките на „Бит фест“, а оваа година и официјалното затварање на фестивалот токму со овој настан, кој е во покровителство на Градоначалникот на општина Битола, д-р Владимир Талески.

Иако овој настан е од отворен карактер и секој може да го посети, за оние најупорните кои сакаат да уживаат во својот простор можат да си направат резервација во кој било кафе бар на Широк сокак.Врати се горе ↑