Свет

19 април, 2016

Десетте најслушани пејачи за 2015 година

Меѓународната федерација на фонографската индустрија (IFPI) објави голема анализа на состојбата на музичката индустрија во текот на 2015 година. Дел од извештајот се однесува на најслушаните пејачи и пејачки во 2015 година. Еве кој се најде меѓу првите десет:

1. Адел

 

2. Ед Ширан

 

3. Тејлор Свифт

 

4. Џастин Бибер

 

5. „Уан дајрекшн“

 

6. „Колдплеј“

 

7. „Марун 5“

 

8. Сем Смит

 

9. Дрејк

 

10. Викенд

Извор: IFPI

 Врати се горе ↑