Македонија

3 октомври, 2017

Дарија Андовска на 26. меѓународна трибина на композитори во Белград

Композицијата „Илуминации“ за гудачки квартет од Дарија Андовска ќе се изведува во Белград, во рамките на 26. меѓународна трибина на композитори што ќе се оддржи од 5 до 10 октомври.

Пред публиката ќе се претстават дела на творци од 19 држави, од Јапонија, Аргентина, Финска, Кина… Од над 400 партитури пристигнати на конкурсот на фестивалот, селекторот за програмата одбрал 55 остварувања, кои го претставуваат времето денес, неговата инвентивност, провокативност, неговите структури, илуминации, рефлексии.

Во огромната конкуренција, Дарија Андовска е единствениот македонски претставник на ова издание на фестивалот.Врати се горе ↑