За Вас

3 април, 2014

Да му помогнеме на Томче Костадиноски!

Томче Костадиноски, четиринаесет годишно момче од населеното место Д. Седларце боледува од Душенова мускулна дистрофија (ДМД). И покрај сите извршени прегледи и лекувања во скоро сите  државни и приватни здравствени установи во нашата земја, констатирана му е мускулна дистрофија на ‘рбетот и колковите, за која кај нас нема соодветно лекување.

Членовите на семејството во потрага по соодветен третман се обратиле до Медицинскиот центар за матични клетки “ВУ’’, Болница Шижентенг во Пекинг, Кина од каде што добиле позитивен одговор, односно овој центар кој е докажан во лекувањето на овој вид заболувања, предлага четири –неделен третман за лечење на Томче.

Вкупните трошоци за операцијата и четиринеделниот третман на Томче, кој вклучува имплементација на матични клетки, дневна физиотерапија, третмани, општи медицински услуги, пат и сместување изнесува 45 000 долари. Бидејќи семејството не е во можност да ги изнјаде сите финансиски средства за лекувањето, упатува јавна молба до сите физичи и правни лица кои се во можност да донираат соодветна финансиска помош, со која ќе му се помогне на младото момче повторно да зачекори и да ги почувствува благодетите на животот.

Сите уплати можете да ги направите на следнава жиро сметка: 2107000006116-24 на Тутунска банка, за лекување на Томче Костадиноски.

Однапред благодарни,

Семејство Костадиноски

 

Прилог од телевизија Кисс

 Врати се горе ↑