Балкан alternacija

23 декември, 2014

„Црната планета“ со емисија за промоција на бендови од регионот

Независната издавачка куќа Блек планет рекордс“ (Black Planet Records), којашто ги поддржува алтернативните бендови од регионот и која досега, меѓу другото, издала и две компилациски изданија насловени „Balkan Under The Radar Vol. 1 & 2, од неодамна започна со нов проект. Имено, соработката со „Удружење Освежење“, ОКЦП и ТВП резултираше со емисијата „АЛТЕРнација“, чија цел е претставување на интересни бендови од регионот, коишто се поврзани со етикетата.

Првите две епизоди во чии рамки ќе ги запознаете бендовите „Дер“ (There)  и „Пластик сандеј“ (Plastic Sunday) од Ниш, Србија, Ве очекуваат во продолжение. Уживајте!Врати се горе ↑