Македонија

16 март, 2017

Четкар на национална телевизија во Тајланд и соработка со познати азиски музичари

Деновиве Четкар се наоѓа во Тајланд, каде неодамна настапи во Банкок, на чиј концерт му гостуваше саксофонистот Кох Мистер Саксман’, кој е еден од најпознатите џез музичари во Тајланд и Југосточна Азија.

TV Intervju - 3

Покрај настапите, Четкар во Тајланд снимаше и емисија за националната телевизија „Брајт ти-ви“ (Bright TV), која ќе се емитува во почетокот на април. Емисијата ја водат популарните тајландски шоумени, Синчерон Брадрс и е посветена за музиката на Четкар и за животот во Македонија и Њујорк.

TV Intervju - 2

Пред да дојде во Тајланд, Четкар со својот септет настапи во Џакарта, Индонезија на еден од најголемите џез фестивали во светот, „Џава џез фестивал“.

1. Java Jazz FestivalВрати се горе ↑