Видео

27 септември, 2018

„Чалгии мерак“ продолжуваат со „Бог да бие Наумчето“

По воведната тема од својот нов проект, „Три години стана“, македонскиот етно-состав „Чалгии мерак“ го претстави видеото и за втората песна „Бог да бие Наумчето“. Проектот се реализираше благодарение на Јован Лесански (видео), Томе Димовски (аудио), Јунус Емре и НУ Музеј на Република Македонија.

Ви ја претставуваме втората песна од проектот.‘’ Бог да бие Наумчето ‘’ Уживајте 😊

Gepostet von Calgii MERAK / Чалгии МЕРАК am Mittwoch, 26. September 2018

„Чалгии мерак“ се: Иван Божиновски (виолина), Филип Михајлоски (канон), Оливер Настовски (ут), Тасос Иоану (кларинет) и Шериф Мустафа (тарабука). Како изгледа и звучи најновото од овие музичари дознајте во продолжение. Уживајте!Врати се горе ↑