Балкан

5 март, 2013

Бугарија оди на Евровизија со „Кисмет“

Малку по малку, се дознаваат сите 39 песни кои годинава ќе ги слушнеме на евровизиската сцена во Малме, Шведска. Деновиве уште еден наш сосед ја претстави песната со која ќе настапат Елица Тодорова и Стојан Јанкулов, кои по втор пат ќе пеат пред европската публика. Имено, тие веќе ја претставуваа Бугарија во 2007 година кога Евровизија се одржуваше во Хелсинки, Финска. Тие тогаш се претставија со песната „Вода“, а годинава ќе ги слушнеме со песна во сличен стил со етно елементи, која го носи насловот „Кисмет“. 

 Врати се горе ↑