Македонија

10 јуни, 2014

Анкета: МРТ бара Ваше мислење за Евровизија 2015

Македонската радио телевизија, како полноправна членка на Европската радиодифузна унија, со лиценца за организирање и учество во најголемиот музички натпревар во Европа – Избор за песна на Евровизија, оваа година одлучи да го слушне мислењето на граѓаните на Република Македонија.

Вашето мислење за Евровизија 2015 можете да го дадете преку следните три можни одговори:

  • Македонскиот претставник треба да биде победникот на Скопскиот фестивал
  • Македонскиот претставник треба да се избере по пат на интерна селекција во МРТ
  • Македонија не треба воопшто да учествува на Евровизија

Гласањето се врши на интернет порталот www.mrt.com.mk



Врати се горе ↑