Македонија

28 март, 2013

Алек Трип е новото лице на македонската естрада

Вториот сингл кој е насловен „Гард Горе” во кој Алек IIIp (Александар Грнчаровски) влегува премногу емоционално, а воедно и премногу моќно го опишува целокупниот општествен живот во кој главен карактер е самиот автор. Во песната насловена „Гард Горе” Алек е инспириран повторно од случки и трагедии од својот живот па затоа и песната е премногу емотивна и успева да ги наежи сите оние кој ја имаат слушнато. Инаку во бликото минато на Алек се случуваат неколку трагедии и губи блиски членови од неговото семејство кој во третата строфа од композицијата „Гард Горе” е претставен и тој период од неговиот живот.

Денес Алек Трип има 22 години и понатаму напорно работи на реализација на преостанатите негови соло проекти и работи на нови и во блиска иднина највува дуети со неколку естрадни артисти, а воедно и неколку нови синглови кој Алек комплетно сам ги создава почнувајќи од текст, аранжман и музика.

Во меѓувреме додека го чекаме дуетот со Филип Кирјаку, преслушајте ја неговата најнова песна.

 Врати се горе ↑