Балкан

26 јануари, 2013

Албанија со плагијат ќе оди на Евросонг?!

Оваа година Албанија ќе се претстави на Евровизија со Адриан Лулѓурај и Бледар Сејко чија песна „Идентитет“ која многумина ја посочуваат со песната на Бајага„Син сафир“, пишува порталот Смедиа.

Бајага песната ја објави во 1988 година, а дали станува збор за плагијат, слушнете ги и двете верзии.

Дали Бајага ќе реагира и каков епилог ќе добие оваа приказна, ќе видиме наскоро.Врати се горе ↑