Свет

24 февруари, 2013

5 песни кои заслужиле номинации за Оскар

Како што пишува веб страницата MTV Hive, проблемот не е во тоа што Адел со песната „Skyfall“ (која заеднички ја потпишуваат со композиторот Пол Епворт) годинава е номинирана за Оскар за најдобра филмска музика, покрај која „Suddenly“ од филмот „Les Misérables“ има многу помали шанси за победа. Проблемот е во „кратковидноста“ на Американската филмска академија кога се во прашање номинациите; постојат автори и композитори кои минатата година направија многу поинтересни музички парчиња од тоа што го направи, на пример Сет МекФарлејн со темата од филмот „Тед“, која ја отпеа Нора Џонс.

Во продолжение погледнете го списокот од пет „филмски песни“ кои годинава заслужиле номинација за Оскар, но не ја добиле, според изборот на MTV Hive.

1. Rick Ross100 Black Coffins (филм: Django Unchained)

 

2. The Black Keys & RZAThe Baddest Man Alive (филм: Man With The Iron Fists)

 

3. Fiona AppleDull Tool (филм: This Is 40)

 

4. Arcade Fire Abraham’s Daughter (филм: The Hunger Games)

 

5. RodriguezSugar Man (филм: Searching for Sugar Man)

 

Извор: МТV/MTV Hive, фото:oscars.goВрати се горе ↑