26 март, 2013

„Ту челос“ на едно виолончело!

Неодамна на социјалната мрежа Твитер познатото хрватско дуо „Ту челос“ објави дека наскоро „ќе биде 1 чело“. Многумина претпоставуваа дека дојде крајот на соработката помеѓу Шулиќ и Хаусер, но тоа било само најава за изведбата на хитот „Every Teardrop Is A Watterfall“ од Колдплеј.

Веќе добро ни е познато како „Ту челос“ звучат на две виолончела, но исто толку добро звучат и кога свират на едно. Погледнете ја оваа интересна изведба.

 Врати се горе ↑