Настани

14 март, 2013

25 нови имиња за сцената OTP World Music Party

По успехот што го покажа сцената на т.н. музика на светот на минатогодишното 20то издание на фестивалот, оваа година организаторите немаа друг избор освен повторно да ги презентираат најголемите имиња од овој жанр музика. Во програмата се вклучени и популарни имиња од Централна и Источна Европа, а најголемо внимание ќе им биде оддадено на артистите од Балканот и актите базирани на „ска“ феноменот:

Calexico | Rachid Taha | Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra | Leningrad band | La Pegatina | Moana & The Tribe | Mokoomba | Fanfara Tirana meets Transglobal Underground | Tako Lako | Shutka Roma Rap | Figli Di Madre Ignota | DakhaBrakha | R.U.T.A. | Warsaw Village Band | Cankisou | Söndörgő | Besh O Drom és vendégei | Parno Graszt | Pannonia Allstars Ska Orchestra | Csík zenekar és vendégei.

 

И уште една добра вест, етаблираниот Songlines магазин повторно го прогласи Сигет за еден од најдобрите интернационални фестивали во светот!Врати се горе ↑