Свет

2 февруари, 2015

10 музичари кои снимиле песни на повеќе јазици

Многу музичари песните отпеани на мајчиниот англиски јазик ги препеале и на други јазици, сè со цел да им се приближат на интернационалните фанови, па така нивните најголеми хитови добиле и верзии на шпански, француски, италијански, германски, дури и јапонски јазик, а дел од нив можете да слушнете во продолжение.

Дејвид Боуви – „Héros“ (француска верзија на „Heroes“)

 

Мајкл Џексон и Саида Гeрет – „Todo mi amor eres tu“ (шпанска верзија на баладата „I Just Can’t Stop Loving You“)

 

„Битлси“ – „Komm Gib Mir Deine Hand (германска верзија на хитот „I Wanna Hold Your Hand“)

 

Чарли Екс-си-екс – „Boom Clap (верзија на јапонски јазик)

 

„Блур“ – „To The End (верзија на француски јазик)

 

„Блонди“ – „Sunday Girl (верзија на француски јазик)

 

Бек – „Burro (шпанска верзија на темата „Jack-Ass“)

 

„Д тирдроп експлоудс“ – „C’est juste une histoire“ (француска верзија на „Treason (It’s Just a Story)“)

 

Питер Габриел – „Spiel ohne grenzen (германска верзија на „Games Without Frontiers“)

 

Џони Кеш – „Ring Of Fire (верзија на шпански јазик)

Извор: NME преку MTVВрати се горе ↑